Fotografering

Mors Brunkager

Nu er det jo ikke meningen, at denne blog skal handle om mad. For jeg er faktisk ikke specielt god eller kreativ i et køkken. Men nu er det jo ved at være jul, og jeg ville for første gang prøve at lave brunkager – min mors brunkager. De blev super lækre, men af en eller anden underlig grund ikke helt ligesom hendes. Hun er dog også mere rutineret. Jeg bagte dem i går, men mit køkken dufter stadig af dem – det er det første, man rammes af, når man træder ind i lejligheden. Så nu er jeg rigtig i julestemning.

 

Opskrift til ca. 125 stk.:
Ingredienser:
500 g hvedemel
250 g smør
250 g sukker
250 g mørk sirup
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt nelliker
1 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand
50 g hakkede mandler
Fremgansmåde:
1. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde til sukkeret er opløst. Det må ikke kode. Lad det køle af.
2. Opløs potasken i vandet. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej og sæt den i køleskabet i mindst 1 time (jeg vil mene, den skal stå der ca. 3 timer).
3. Skær dejen i tynde skiver og sæt dem på en smurt bageplade (bagepapir er lige så godt).
Bagetid:
Ca. 6 min. i en 200 grader forvarmet ovn, varmluft 180 grader (Giv dem hellere ca. 8 min.)
Kagerne skal være afkølede før de lægges i tætsluttede kagedåser.
Glædelig jul!

 

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fotografering